'ALLAH İSTEDİ, BİZ YAPTIK'

El Kaide bağlantılı terör örgütü Boko Haram, Nijerya'da en az 2 bin kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı bir video yayınlayarak üstlendi.

21 Ocak 2015 Çarşamba 12:07
'ALLAH İSTEDİ, BİZ YAPTIK'

  Nijeryalı terör örgütü Boko Haram, ülkenin kuzeydoğusundaki Baga kasabasında yapılan ve en az 2 bin kişinin hayatını kaybettiği katliamı bir video yayınlayarak üstlendi. Örgüt , YouTube’a yüklenilen 35 dakikalık videoda, Nijer, Çad ve Kamerun’a tehditler savurdu. 

Al Jazeera’de yer alan habere göre, örgüt lideri Ebubekir Şekau, videoda, “Baga’daki insanları öldürdük. Saldırıyı yapan biziz ve bu buzdağının yalnızca gözüken ucu. Devamı da geliyor. Saldırıyı, Allah’ın kitabında bize emrettiği üzere yaptık” ifadelerini kullandı. Şekau’nun dört kamyonetin önünde konuştuğu görülürken, videoda sekiz maskeli ve silahlı militan da yer aldı.

Boko Haram'dan katliam: 2 bin ölü
'NİJERYA'YI YOK ETMEYE YETECEK SİLAHIMIZ VAR'

Şekau, katliamın “son bulmayacağını” belirtti ve videoda cephaneliklerini gösterdi. Terör örgütü lideri, Baga’da ele geçirdikleri silahların “Nijerya’yı yok etmeye yetecek kadar çok olduğunu” söyleyerek, “Durmayacağız. Bu çok fazla bir şey değildi. Göreceksiniz. Afrika ’nın kralları, geç kaldınız. Bana saldırmanız için şu anda bile size meydan okuyorum. Hazırım” dedi. Şekau, Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’a da seslenerek, “Jonathan başın belada” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.01.2015 12:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol