'ALÇAK KOLTUKÇU'NUN ÜSTÜ ÇİZİLDİ!

İsrail'de 'Alçak koltukçu'nun üstü çizildi

05 Aralık 2012 Çarşamba 09:43
'ALÇAK KOLTUKÇU'NUN ÜSTÜ ÇİZİLDİ!

 Yaklaşık üç yıl önce Türkiye'nin o dönemki Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u alçak koltuğa oturtarak kriz yaratan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, 22 Ocak'taki seçimlerde partisi Evimiz İsrail tarafından aday gösterilmedi. Ayalon'la yakın ilişkilere sahip olan Dışişleri Bakanı ve Evimiz İsrail Partisi lideri Avigdor Lieberman'ın bu kararı şaşkınlık yarattı.

Ayalon, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Bugün, Evimiz İsrail Partisi Başkanı Avigdor Lieberman'dan önümüzdeki seçimlerde listeye alınmadığıma dair bir bildirim aldım" dedi.
"Geçtiğimiz dört yıl içinde, karışık ve zorlu bir dönem boyunca İsrail dışişleri bakan yardımcılığı görevini üstlendim. Diplomatik, güvenlik ve ekonomik alanlarda İsrail'in refahı ve kudreti için çalışmaya devam edeceğim" diyen Ayalon, görev süresi bitene kadar sıkı bir şekilde çalışmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.


Ayalon'u yardımcılığından azleden Lieberman ise seçimler öncesi yapmış olduğu listeyi, "dengeli ve milliyetçi" bir liste olarak tanımladı.
Lieberman'ın partisinin üst düzey noktalarına getirdiği isimler arasında eski Başbakan İzak Şamir'in oğlu Yair Şamir'in yanı sıra Enerji ve Su Bakanı Uzi Landau ile Kamu Güvenliği Bakanı İzak Aharonoviç bulunuyor.
Ayalon’un yerine Kirschenbaum
Ayalon’un listede yerine gelen ismin Milletvekili Faina Kirschenbaum olduğu belirtildi.
Arutz Sheva’da yer alan haberde ise Lieberman’ın bu kararının nedeninin büyük ihtimalle “alçak koltuk krizi” olduğu yorumuna yer verildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol