AÇIKLAMA BİZZAT ABD GENELKURMAY'INDAN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ana konularından YPG'nin silahlandırılması meselesinde Trump geri adım atmadı. Tam tersi ortalığı daha da karıştıracak açıklama ABD Genelkurmayından geldi.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 16:38
AÇIKLAMA BİZZAT ABD GENELKURMAY'INDAN!

Washington’da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ve ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile ortak basın toplantısı yapan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, YPG’ye silahların dağıtımı konusunda Türkiye’ye karşı şeffaf olacaklarını da söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Dunford konu ile ilgili şunları kaydetti: “Rakka’yı ele geçirme konusunda biz tek olası yöntemin Suriye Demokratik Güçleri’yle olduğu görüşündeyiz. Sahada Türkiye’nin endişelerini ortadan kaldırmak için önlemler alıyoruz, örneğin silahların PKK’nın eline geçmemesi ya da Türkiye’ye gitmemesi gibi. Bu dağıtım konusunda şeffaf davranacağız. SDG’ye sağladığımız askeri teçhizatın sadece sadece Rakka’da kullanılmasının, başka yere gitmemesinin önlemini alıyoruz”

Aynı basın toplantısında konuşan ABD’nin IŞİD ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun kendisi için söylediği “PKK’ya destek veriyor” açıklamasına cevap verdi.

McGurk, Çavuşoğlu’na büyük saygısı olduğunu ve birçok kez aynı ortamda bulunduklarını kaydederek, “Türkiye ile aramızda tıpkı koalisyondaki diğer ülkeler gibi bazı taktiksel farklılıklar var” şeklinde konuştu.


 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.05.2017 17:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol