ABD NÜKLEER SİLAHLARI...

ABD Hava Kuvvetleri Bakanı, nükleer silah ve bombaları Türkiye'den geri çekip çekmeyeceklerini açıkladı.

19 Ağustos 2016 Cuma 01:13
ABD NÜKLEER SİLAHLARI...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de oluşan siyasi belirsizlik nedeniyle ABD'nin İncirlik'teki nükleer silahlarının güvende olmadığına dair iddialara yanıt veren ABD Hava Kuvvetleri Bakanı, nükleer silah ve bombaların Türkiye'de güvende olduğunu ve geri çekmeyi düşünmediklerini açıkladı.

New York'ta yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Deborah Lee James, son haftalarda dile getirilen nükleer silah iddialarına yanıt verdi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerginleşen Türkiye-ABD ilişkilerinin yarattığı ortamda İncirlik Üssü'ndeki B61 nükleer bombardıman silahlarının güvenliği konusunda endişe duymadıklarını ifade eden James, silahların Türkiye'de güvende olduğunu belirtti.

'GELİŞMELERİ İZLİYORUZ'

'Yaşananlara rağmen Türkiye hala bizim stratejik ortağımız ve İncirlik'teki 50 kadar B61 hidrojen bombasının güvende olduğunu düşünüyoruz. Onları geri çekmeyeceğiz. Tabiki 15 Temmuz'un ardından komuta kademesindeki pek çok general tasfiye edildi, yerine etkili yeni liderlerin gelmesi zaman alacaktır. Şimdilik yeni gelişmeleri izliyoruz. Daha sonra değerlendireceğiz" diyen James, Türkiye'deki İncirlik üssünün IŞİD ve terör örgütleriyle savaşta etkin bir rol oynamaya devam ettiğini söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol