ABD'nin Kan Donduran Planı Ortaya Çıktı!

ABD, İdlib’e terörist sevkiyatına başladı. 50 farklı noktada yuvalanmış 90 IŞİD'li yakalandı. Teröristler yeni bir çatışma sürecine hazırlandıklarını, Deyrizor’dan nakil sürecinde ABD, PKK ve rejim tarafından desteklendiklerini itiraf etti.

27 Ekim 2018 Cumartesi 22:42

Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakat çerçevesinde çatışmasızlık sürecinin başladığı İdlib, ABD tarafından vurulacak. Amerika’nın bunun için IŞİD ve El Kaide’yi bahane edeceğini belirten Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Kurucu Komutanı Riyad Esad, “ABD’nin hedefi barış sürecini sabote etmek. Bu amaç uğruna her şeyi yapar” diye konuştu.

90 IŞİD'Lİ YAKALANDI

IŞİD'li  teröristlerin farklı yollardan Deyrizor’dan İdlib’e taşındığını belirten Riyad Esad, Suriyeli muhalif gruplar tarafından İdlib merkez, Sermin, Serakıb ve Derkuş bölgelerine düzenlenen nokta operasyonlarda IŞİD'li 90 teröristin yakalandığını söyledi. Esad, “İdlib’de sağlanacak sulh, ABD’nin planlarını bozdu. Şartları kendi lehine değiştirmek için bölgeye terörist naklediyor. Son 4 ayda İdlib’e sızan IŞİD'li sayısı 250’yi aştı” dedi.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİLER

Deyrizor’dan ayrılarak İdlib’e gelen ve özel operasyonla yakalanan IŞİD'liler ise İdlib’i vilayet ilan etmeye hazırlandıklarını anlattı. Yakın bir dönemde İdlib’de geniş çaplı çatışma ve sabote eylemleri başlatmayı hedeflediklerini belirten IŞİD'li teröristler, Deyrizor’dan nakil sürecinde ABD, PKK ve Esed rejimi tarafından desteklendiklerini itiraf etti.

yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
ABDPKKPlanİdlibKan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol