"ABD, İSRAİL'İN SAVUNMA HAKKINI DESTEKLEMEKTEDİR"

Kudüs'te İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "ABD, İsrail’in kendini savunma hakkını desteklemektedir” dedi.

21 Kasım 2012 Çarşamba 11:35

 Kudüs’te düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail’e saldıran terör örgütlerinin sivilleri hedeflediğini, hiçbir ülkenin de buna tolerans göstermeyeceğini" söyledi. Mevcut krize diplomatik bir çözüm bulunmasını tercih edeceklerini söyleyen Netanyahu, İsrail’in kendisini savunmak için gerekeni yapmasının anlayışla karşılanması gerektiğini savunarak, ABD'nin kendilerine verdiği destekten dolayı memnun olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton ise, ABD Başkanı Obama’nın, İsrail’in kendisini savunma hakkını desteklediğini ifade ederek, Gazze’den, İsrail’in şehirlerine yapılan füze saldırılarının sona ermesi gerektiğini söyledi. Mısır’ın, İsrail ile Gazze arasında ateşkes yapılması ve bölgedeki istikrarın sağlanmasında önemli bir rolü olduğunu belirten Clinton, ziyaret edeceği Kahire’de de aynı mesajı vereceğini kaydetti.
Clinton, ABD Başkanı Barack Obama’nın, İsrail'in Demir Kubbe füze savunma sisteminin Hamas roketlerine karşı başarıyla işlemesinden memnun olduğunu da söyledi. Dışişleri Bakanı Clinton, ABD'nin, İsrail halkının güvenliği ve Gazze ile yaşanan krizin çözümü için, bölgedeki bütün ortaklarıyla çalışma yürüteceğini belirtti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol