ABD FIRTINAYA TESLİM OLDU...

Çarşamba günü, ABD’nin güneydoğusunu vuran bir kış fırtınasından dolayı bölgedeki yüz binlerce ev ve işyerinde elektrik kesintisi yaşandı.

13 Şubat 2014 Perşembe 15:26
ABD FIRTINAYA TESLİM OLDU...

 Kış fırtınasının ayrıca kuzeye yönelerek Washington’dan Boston’a kadar olan bölgeye de kar getirmesi bekleniyor.

Nation.Time’ın haberine göre Çarşamba akşamı Başkan Obama, Güney Carolina’da olağanüstü hal ilan etti. Aynı şekilde Kuzey Carolina ve Georgia Valileri de bölgelerinde olağanüstü hal ilan ettiler. Tehlikeli hava koşulları dolayısıyla bölge genelinde en az 10 kişi öldü. Çarşamba günü saat 4:00pm itibariyle Georgia ile Kuzey ve Güney Carolina’daki 300.000’den fazla ev ve işyerinde elektrikler kesikti.

Atlanta Journal-Constitution’ın haberine göre sadece Georgia’da elektriği kesik olan yaklaşık 131.000 kişi bulunuyordu. Enerji onarım ekiplerinin, elektriğin yeniden verilmesi konusunda çok sıkı çalıştıkları kaydedildi.

Bu arada Çarşamba günü yapılması planlanan Georgia Günü Geçit Töreni de hava koşullarından dolayı bir başka tarihe ertelendi.

Yine Çarşamba günü yapılması planlanan Duke-Kuzey Carolina basketbol maçı da aynı şekilde ertelendi.


Çarşamba gecesine dek metro Atlanta bölgesinde dondurucu yağmurun devam etmesi ve 10 cm’e (4 inches) kadar kar yağması bekleniyor. Çevre sakinlerine, tali yollar ve ara sokaklardaki “geçit vermez” koşullardan dolayı evlerinden çıkmamaları tavsiye edildi. Otoyollarda ve şehir sokaklarında da ilerleyen hiç araç yok gibiydi. Hava koşullarına rağmen otoyollarda seyreden az sayıdaki aracın birçoğunun ise eyalet-dışı olduklarını gösteren plakalara sahip oldukları fark edildi. Yollardaki buzlanma ve kar miktarının 5 cm’den (2 inches) fazla olduğu kaydedildi.

Güneydoğunun birçok kesimindeki yollar da buzla kaplı. Buzlanmadan dolayı yetkililer, insanlara ana otobanlardan uzak durmaları çağrısında bulunuyorlar. Georgia’nın ulaşım departmanı müdürü Keith Golden, “Bu çok tehlikeli bir buz fırtınası, (dolayısıyla) çok acil olmadıkça insanlara yollardan uzak durmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.


Georgia’ya 400 muhafız gönderen Milli Muhafız Teşkilatı ayrıca barınak görevi yapacak 35 silah deposu açtı.

Öte yandan Çarşamba öğleden sonra Kuzey Carolina’da kar ve dondurucu yağmurun etkisiyle Otoyol-85 dahil olmak üzere ana caddelerde trafik keşmekeşi yaşandı. Yaşanan trafik sorunundan dolayı bazı sürücüler araçlarını yollarda bırakıp evlerine yürüyerek gitmeyi tercih ettiler. Akşamın ilk saatlerinde yol çalışma ekipleri sayesinde yollardaki tıkanıklık bir nebze giderildi fakat yetkililer, karın akşamüstü dondurucu yağmura dönmesinden dolayı yol koşullarının daha kötü bir hal alabileceğine dair de uyarıda bulundular.

Washington’a Perşembe sabahına dek 15.2 cm ila 20.3 cm (6 to 8 inches) arası kar yağması bekleniyor. CNN’in haberine göre New York’ta ise Vali Andrew Cuomo, çevre sakinlerinden yollardan uzak durmalarını istedi. Cuomo ayrıca eyalet kurumlarına “eli kulağında olan nor’easter’a” hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Hava koşulları, uçuş trafiğinde de aksaklıklara yol açtı. Çarşamba günü saat 4:15pm itibariyle ABD genelinde iptal edilen uçuş sayısı 3.276’ydı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.02.2014 15:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol