ABD'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nden "ABD, bölgeye istikrar getirmek ve her türlü terörü yenmek için Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlıdır" açıklaması yapıldı.

14 Aralık 2017 Perşembe 01:57

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada"ABD, bölgeye istikrar getirmek ve her türlü terörü yenmek için Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlıdır" denildi.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) üyesi devlet ve hükümet liderleri, bugün Brüksel’de başlayacak ve 15 Aralık’ta sona erecek olan liderler zirvesine katılacak. Üç oturum olarak planlanan zirvede, dış ilişkiler, güvenlik, göç, savunma ve sosyal konular ele alınacak. İngiltere’nin AB’den çıkma kararı ile Avro'nun durumu da görüşülecek konular arasında.

Görüşmelerde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesinin ardından yaşanan gelişmeler, Filistin ve İsrail arasında yapılması planlanan müzakereler de gündeme gelecek.

Dış ilişkilerde ise liderler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel'den Minsk Anlaşması'na ilişkin bilgi alacak. Bu toplantılardan Rusya’ya yönelik yaptırımları uzatılma kararının çıkacağı öngörüler arasında.

Ayrıca, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu üyesi Dimitris Avramopoulos arasında ayrışmaya yol açan sığınmacı konusu hakkında Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya’yla görüşecek. Macaristan tarafından talep edilen görüşmelerde ayrıca AB Afrika Kalkınma Fonu da gündeme gelecek.

Avramopoulos’un, Tusk’ın sığınmacı kotası hakkında söylediği “bölücü ve etkisiz” ifadelerine verdiği yanıt, bu sözlerin “Avrupa’nın ana unsurlarından biri sayılan dayanışma ilkesini baltaladığı” olmuştu.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.12.2017 23:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol