ABD'DEN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA!

Pentagon'dan gelen son açıklamada "Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu faydalı değil; minimize etmek için Türklerle görüşüyoruz" denildi.

25 Ocak 2018 Perşembe 23:55

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı’na dair ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, operasyonun ‘yararlı olmadığı’ savunuldu. Konuya ilişkin basına konuşan Korgeneral McKenzie, "Türkiye ile güvenli bölge ihtimali konusunda görüşmeye devam edeceğiz" dedi.

Pentagon yetkilisi General Kenneth McKenzie basın mensuplarının sorularını yanıtladı. McKenzie, “Türklerle güvenli bölge kurma ihtimali üzerinde konuşmaya devam ediyoruz” dedi. Aynı toplantıda Pentagon sözcüsü Dana White, “Türkiye’nin ABD askerlerinin Menbiç’ten ayrılması talebi konusunda herhangi bir pozisyon değişikliği olduğunu bilmiyorum” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasında güven tesis edilmedikçe güvenlik bölgesinin oluşturulmasının doğru olmayacağını açıklamıştı.

'DSG'Yİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'
Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Fırat Nehri bölgesinde IŞİD'e karşı savaştan ayrılıp Afrin'e yöneldiğine dair ABD'nin herhangi bir belirti görmediğini söyleyen McKenzie, bu konunun ABD tarafından takip edildiğini belirtti.

'ABD BİRLİKLERİ GEREKLİ OLURSA KENDİLERİNİ SAVUNACAK'
ABD ve Türkiye'nin Amerikan askerlerinin konumu da dahil olmak üzere koordinasyon içerisinde olduğunu ifade eden McKenzie, yine de ABD birliklerinin gerekli olması halinde kendilerini savunacaklarını söyledi.

YPG AÇIKLAMASI
ABD Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Korgeneral Kenneth McKenzie, “Onlara (YPG) temin ettiğimiz silahları dikkatle izliyoruz. Silahların yanlış ellere düşmemesini sağlıyoruz” dedi. General McKenzie açıklamasının devamında, "Bir güvenlik bölgesinin oluşturulması için Türklerle görüşme halindeyiz" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.01.2018 12:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol