18 BİN YEDEK ASKERİ ÇAĞIRDI...

İsrail dün gece Gazze'ye başlattığı kara operasyonunda bir askerinin öldüğünü açıkladı. İsrail operasyonu 11'inci gününe girerken, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 258'e ulaştı.

18 Temmuz 2014 Cuma 10:38
18 BİN YEDEK ASKERİ ÇAĞIRDI...

 İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun talimatı üzerine Gazze Şeridi'nde kara harekatına başladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı.

Bombardımanla beraber 8 bin asker de tanklar eşliğinde kuzey ve doğudan Gazze'ye girdi. İsrail askerleri de Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın karşılık verdi.

1'İ ÇOCUK 2 FİLİSTİNLİ, TOP ATEŞİYLE HAYATINI KAYBETTİ

İsrail, tank ve zırhlı araçlarla Gazze'nin Refah ve Han Yunus kentlerine girdi. Gazze'de 1'i çocuk 2 Filistinli, İsrail topçusunun ateşiyle yaşamını yitirdi.  Operasyonda bir İsrail askerinin de öldüğü açıklandı.

AMBULANSLAR YARALILARA ULAŞAMIYOR

Gazze’nin doğusunda bulunan Şucaiye mahallesi en fazla bombalanan bölgelerden biri. Görgü tanıkları onlarca evin isabet aldığını belirtti. Ambulanslar yaralılara ulaşamıyor.

NETANYAHU: KARA HAREKATININ AMACI YERALTI TÜNELLERİNİ YIKMAK

İsrail ordusu Filistinlilerin evlerini terk etmelerini istedi. Netanyahu, kara harekatının amacının Gazze'yle Mısır arasındaki yeraltı tünellerini yıkmak olduğunu açıkladı.

HAMAS SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA: APTALCA YAPILAN BU İŞGAL, KORKUNÇ SONUÇLARA SEBEP OLABİLİR

Hamas temsilcisi yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze işgalinin aptalca bir girişim olduğunu ve korkunç sonuçlar doğuracağını" belirtti.

GAZZE HAVADAN VE DENİZDEN DE VURULDU

Gazze'nin havadan ve denizden de vurulduğu bildirildi. Gazze'den de Aşkelon'a iki füze atıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye kara harekatına ilişkin "Kaygıyla karşılıyoruz" dedi.

18 BİN YEDEK ASKER SİLAH ALTINA ÇAĞRILDI

İsrail ordusu, 18 bin yedek askeri silah altına çağırdığını açıkladı.

GAZZE'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ

İsrail saldırısında hatların zarar görmesi nedeniyle Gazze'de elektrik kesintileri başladı. İsrail ordusu Vefa hastanesini bombaladı. Gazze Devlet Hastanesi, saldırı ihtimali nedeniyle boşaltıldı. İsrail ordusunun girdiği Kuzey Gazze'de de halk evlerini terk ediyor.

İSRAİL HAREKATA "BU SABAH" KARAR VERDİ

İsrail'in dün akşam saatlerinde başlattığı kara saldırılarına Sabah saatlerinde karar verdiği ortaya çıktı. Ynet sitesine açıklama yapan bir hükümet yetkilisi, "İçeri girmeye bu sabah karar verildi." dedi.

İsrail hükümeti, kara operasyonu kararı aldığı halde Mısır'da ateşkes görüşmelerine devam etmiş ve ateşkesi kabul ettiğine dair haberleri basına sızdırmıştı.

Bu arada ilk saldırılarda Gazze Şeridi'nde 25 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail Ordusu'nun 18 bin yedek askeri daha göreve çağırdığı belirtildi.

GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARDA ÖLENLERİN SAYISI 240'A YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 240'a çıktığı, bin 770 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki görevini yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in aralıksız devam eden hava saldırılarında can kaybının 240'a yükseldiğini söyledi. el-Kudra, saldırılarda bin 770 kişinin yaralandığını aktardı. Kudra, Gazze'nin doğusundaki Et-Tüffah Mahallesi'ndeki bir eve İsrail tarafından atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını kaydetti.

FİLİSTİN ENFORMASYON BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: DİRENECEĞİZ!

Filistin Enformasyon Bakanlığı Sözcüsü Isra Al Modallal, "Tüm koşullarımız elverdiği sürece direneceğiz. İsrail'in şiddete son vermesini istiyoruz." diye açıklamada bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2014 11:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol