1.6 MİLYAR İNSANIN EVİ OLMAYACAK!

Dünya Kaynakları Enstitüsü'nün raporuna göre 1,2 milyar insan sürdürülebilir ve karşılanabilir barınma garantisinden mahrum yaşıyor.

18 Temmuz 2017 Salı 23:41
1.6 MİLYAR İNSANIN EVİ OLMAYACAK!

Dünya Kaynakları Enstitüsü’nün raporuna göre 1.2 milyar insan sürdürülebilir ve karşılanabilir barınma garantisinden mahrum. Önlem alınmazsa bu rakamın 2025 yılında yüzde 30 artarak 1.6 milyar insanı bulacağı tahmin ediliyor. 50’den fazla ülkede aktif olan Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Global Direktörü Ani Dasgupta “2050 yılına gelindiğinde 2.5 milyar insan daha şehirlerde yaşayacak ve bu artışın yüzde 90’ı Asya ve Afrika kıtalarında gerçekleşecek. Barınma ve konut sıkıntısının insan hayatına etkisinin yanı sıra ekonomi ve çevre üzerinde de ciddi etkileri bulunuyor. Bu yüzden derhal önlem almalı ve üretken, verimli ve kapsayıcı olmayan şehirlerin yaratılmasını engellemeliyiz” diyor.

Rapora göre, hizmet alamayan kesimlere temel kentsel hizmetlerin ulaştırılmasının önceliklendirilmesiyle herkes için daha sürdürülebilir ve refahın adil paylaşıldığı kentler yaratılabilir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol